søndag den 2. august 2009

Skomagerlampe i emalje og rødbedeglas

I Norge har man Norges-glas og i Danmark har vi rødbedeglas. Sådan er det bare!
For nogen år siden fandt jeg 2 gamle, slidte emaljeskærme som skomagerne brugte i gamle dage. Der var også 2 lavet som lamper, dem købte jeg også og satte dem til salg i min netbutik.


De andre beholdt jeg selv, for vi var på det tidspunkt ved at renovere vort gamle køkken, og jeg mente bestemt de ville passe ind i stilen.

Min mand eksperimenterede en del med at finde præcis den rette størrelse på glassene, og vi spiste os igennem indholdet på det hele. Tilsidst fandt han disse glas, borede et hul i låget og monterede fatning og ledning på.

Når man sætter en mat pære i, blænder den ikke øjnene mens man står ved håndvasken, hvor vi har hængt dem op.
Her hænger de over vasken!Tænk, min gode mand kom forleden hjem fra genbrugspladsen med denne skønne krukke. Den stod i klunsehuset, hvor man gerne må tage hvad der bliver stillet ind.

Altså ikke et loppe- men et containerfund af de bedre, ikke?


4 kommentarer:

Crinoline sagde ...

Hei igjen,Helle.Lampene ble rustikke og flotte.Rødbedeglass;der lærte jeg noe nytt.Krukken er nydelig.For noen funn dere gjør.Klem fra Crinoline

Stubbetufsa sagde ...

Så fine kjøkkengreier! Lurt å bruke rødbeteglass til lampe! Stilig! Og de krukkene hadde du fått til å se ut som om de hørte sammen ved å stille dem i det "fatet"! Flott!

Mira sagde ...

Så fine lamper det blei! Kjempesmart. Krukka var et flott funn!Det er kjempegøy å gå på skattejakt.

Klem..

edda sagde ...

Hei:)
Så fine de var de lampene.....og den nydelige krukken....tror jeg flytter til Danmark med en gang:)
Mvh edda