torsdag den 26. marts 2009

Til evig inspiration


Gamle bolig og indretnings blade og magasiner bliver aldrig smidt ud i det her hus, og man kan være heldig at falde over nye (gamle) eksemplarer på markederne. Det er altid en treat at hjembringe dem, hvadenten de er spritnye, gamle, byttede med veninder eller lånte på biblioteket, man glæder sig bare til at se fine billeder og lade sig inspirere til egne projekter. Det er lidt ligesom at surfe indretnings-blogge på nettet, men dem kan man ikke tage med i seng. Man får heller ikke belastet nakke/skulder/arm med musen, og det er jo også en klar fordelHar jeg virkelig set dette blad før, tænker man når man får set nogle af de gamle blade igennem. Med andre blade er det et dejligt gensyn. Faktisk kunne noget af indholdet være fra denne sæson selvom det har 20 år på bagen, men antik, klassisk og country stil er måske heller ikke noget, der ændrer sig radikalt over tid.

mandag den 23. marts 2009

Hestesko bringer jo lykke

 
Små messing hestesko kan vel ikke andet end bringe fortune & luck til den heldige ejer, som fandt et bundt på 8 til 5 kr. for allesammen. Den heldige er selvfølgelig mig, jeg har lagt dem foran pcén på en lille bakke sammen med andre små klenodier, jeg holder af at se på: en gammel fyldepen, et par frugtknive med benskaft, et lille glas med smykker, rodt laksegl og min lup til at se efter mærker på ting.
Posted by Picasa

torsdag den 19. marts 2009

De søde børn

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
En dreng med hund, og en pige med kjole og blomster. Malede er de ikke, der er brugt en art overførselsteknik på masonitplade eller lign. og de har form af plancher .
Begge fundet sidste år på et marked, ved ikke helt hvorfor de skulle bo hos mig, men søde er de jo.

mandag den 16. marts 2009

Villeroy & Boch

Gik og kiggede på dette fine spisestel på et loppemarked sidste år, men var ikke helt tilsinds at betale hvad der (med stor rimelighed) forlangtes. Det var blevet indleveret af ejeren personligt, en gammel mand som havde fortalt, at det var en bryllupsgave til ham og hans kone for mange år siden.
Da loppemarkedet skulle til at lukke, stod stellet stadig usolgt tilbage på hylden, og var nu til en pris, jeg ikke kunne sige nej til. For det er simpelthen så fint, at jeg vil bruge det hver dag, når drengene er flyttet hjemmefra, og vi ikke har så meget opvask mere - og slid på tingene.

mandag den 9. marts 2009

Brug dit loppefund på nye måder

Man ser mange af disse slags derude på markederne, i alle mulige varianter af farver og materialer, og de eneste jeg har det svært med, er dem der er lavet af perler (selvom det er et stort arbejde!) og ligner en dukke med lang kjole.Det er selvfølgelig de hjemmevirkede toiletrulle-skjulere, jeg mener, og her er et par måder man kan bruge dem på. Til planter kan man fore med plastpose eller staniol.Kan jo også bruges til at holde snoren til blomster eller indpakning.

onsdag den 4. marts 2009

Gamle fine viskestykker kan man aldrig få nok af

Gamle viskestykker bliver jeg aldrig træt af at købe, og de er for det allermeste af god kvalitet og stand, selvom de har været brugt i næsten 100 år. De findes håndvævede, damask- eller drejsmønstrede, i grove eller finere vævninger i hør og bomuld, og med monogrammer og striber i specielt blåt og rødt, og de er til at købe for penge. Endnu.Der var 4 af disse fine rød/hvide viskestykker, kunne være så flotte med broderet monogram i rødt. En dag man har tid.Et rigtigt gammelt, kraftigt drejlsstykke med broderet monogram og tallet 2.Når der er broderet et 2-tal, siger det mig at det må være nr. 2 ud af et antal viskestykker i denne husholdning. Formentlig i en større husholdning, gods eller herregård, og sandsynligvis fra samme vævning. Det kunne også være markeret som 2/10, altså nr. 2 hvis der ialt var 10, så kunne man holde styr på sit linned.